Tratamentul fiscal al veniturilor din tranzacționarea NFT

234
Tratamentul fiscal al veniturilor din tranzacționarea NFT - tratamentulfiscalalvenituridintr-1640201645.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Administrare Fiscală a elaborat și publicat broșura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din tranzacționarea jetoanelor nefungibile (NFT), se arată într-un comunicat de presă. Persoanele fizice care obțin venituri din vânzarea, pe platforme specializate, denumite blockchain, de conținut sub forma unor fișiere digitale (NFT), în condițiile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, au obligația de a declara aceste venituri, indiferent dacă aceste venituri sunt realizate din România sau din străinătate, în declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

În cazul veniturilor obținute de persoanele fizice care tranzacționează creații NFT, altele decât autorii care fac publice spre vânzare creațiile lor, esența tranzacției, respectiv a activității desfășurate/prestate conduce la încadrarea veniturilor obținute în categoriile de venit definite de legislația fiscală în vigoare și la identificarea regulilor aplicabile pentru declararea acestora, precum și pentru calcularea impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale datorate.

Materialul elaborat de specialiștii Direcției generale de asistență pentru contribuabili este accesibil pe portalul www.anaf.ro.

ANAF va continua să extindă numărul materialelor informative dedicate persoanelor fizice și juridice. Rolul ghidurilor fiscale elaborate de specialiștii ANAF este de a sprijini și asista contribuabilii să se conformeze voluntar la declararea veniturilor realizate și la plata impozitelor și contribuțiilor datorate.

Contribuabilii pot obține informații detaliate și telefonic, apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call-center, la numărul de telefon 031.403.91.60.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3254 secunde