Constantin Dina, fostul director al DSP Constanţa, cercetat de DNA pentru că ar fi aranjat un concurs la Ministerul Sănătăţii

2106
2
Constantin Dina, fostul director al DSP Constanţa, cercetat de DNA pentru că ar fi aranjat un concurs la Ministerul Sănătăţii - xfondconstantindina-1648488267.jpg

Articole de la același autor

Fostul directorul al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, Constantin Dina, este urmărit penal de DNA, fiind suspectat că ar fi aranjat un concurs de angajare la Ministerul Sănătăţii. Potrivit procurorilor, acesta i-ar fi dat subiectele pentru proba scrisă unuia dintre candidaţi.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul Dina Constantin, la data faptei director al Corpului de Control al Ministrului din cadrul Ministerului Sănătății și președinte al unei comisii de concurs, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, se arată într-un comunica al DNA.

În ordonanța procurorilor este precizat că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie – 6 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătății, inculpatul Dina Constantin, în calitățile menționate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal unuia dintre candidați o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.

„Acționând în această manieră, inculpatul ar fi facilitat obținerea de către candidatul favorizat în maniera de mai sus a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă. Proba interviului nu a mai avut loc din cauza intervenției procurorilor anticorupție. Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite Biroul de Presă al DNA.

Comentează știrea

fani
29 martie 2022
educatie

Priviti un doctor care nu a avut nimic de spus in privinta toaletelor asa zise ecologice care au umplut unele orase ale romaniei ! De ce in Europa sunt interzise a se amplasa in locuri FIXE ? Pentruca acolo doctorii nu sunt banuiti si directiile de sanatate publica apara sanatatea oamenilor si nu sanatatea afacerilor ca la noi !

io dixit
29 martie 2022
tara idiotilor?

cu toata stima pentru doamna dina, dar uitati ce specimen a nascut. mai bine-l avorta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0264 secunde