Ministrul Sănătăţii:"Au mai rămas patru judeţe în care trebuie distribuite pastilele de iodură de potasiu"

204
Ministrul Sănătăţii:

Articole de la același autor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat joi, la Iaşi, că au mai rămas patru judeţe în care trebuie distribuite pastilele de iodură de potasiu.


Oficialul a subliniat că iodura de potasiu trebuie luată doar în cazul unei recomandări din partea medicilor şi autorităţilor, într-un anumit moment.

„(Antibiotice Iaşi - n.r.) deja au distribuit la Direcţiile de Sănătate Publică cea mai mare parte a producţiei de iodură de potasiu, 90%. Mai sunt patru judeţe în care trebuie distribuită. Noi ne organizăm la Ministerul Sănătăţii. Încercăm să găsim cea mai bună soluţie încât aceste medicamente să ajungă cât mai repede la populaţie, dar în condiţiile unei campanii de informare asupra modului de utilizare, asupra modului de păstrare, o campanie publică de interes public", a declarat Alexandru Rafila.

Anterior, ministrul Sănătăţii a efectuat o vizită şi la fabrica de antibiotice din Iaşi.

„La Antibiotice Iaşi am venit să constat modul în care ei au reuşit să rezolve o problemă complicată, într-un timp foarte scurt, realizarea stocului naţional de iodură de potasiu", a spus ministrul Sănătăţii.



Potrivit Realitatea.net antibiotice Iaşi a produs pentru prima dată iodura de potasiu acum 11 ani, în urma accidentului nuclear de la Fukushima, Japonia. Acest medicament se fabrică la solicitarea autorităţilor guvernamentale, pentru a putea fi oferit în mod gratuit populaţiei, în situaţii de criză determinate de un incident nuclear.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2872 secunde