Rafila: "Începe distribuirea pastilelor cu iod. Avem 30 de milioane de pastile cu iod! Nu toată lumea trebuie să le ia!”

5176
Rafila:

Articole de la același autor

Alexandru Rafila îi linişteşte pe românii care se tem de un atac nuclear. Ministrul Sănătăţii a explicat că Antibiotice Iaşi a produs într-un timp scurt 30 milioane de pastile. Aceste comprimate vor ajunge la direcţiile de sănătate publică, scrie romaniatv.net

Pastilele cu iod nu sunt pentru toată lumea, ci pentru copii şi femei gravide, scrie romaniatv.net


„Ele ajung, sunt distribuite de producător Antibiotice Iaşi şi le mulţumim pentru efortul pe care l-au făcut întrucât, într-un timp foarte scurt, să producă 30 milioane de comprimate. Ajung la direcţiile de sănătate publică şi căutăm calea cea mai uşoară încât ele să poată să ajungă la populaţia beneficiară. Iodul trebuie administrat într-un timp foarte scurt, în cazul unui incident. Nu trebuie administrat la toată lumea. Se ia din timp. Insist şi asupra acestui lucru.

Este extrem de important, dar dacă va fi nevoie, atunci trebuie să existe, mai ales pentru copii, pentru femeile gravide. Ne gândim la o formulă care să permită acest lucru. Sigur că Ministerul Sănătăţii nu are capacitatea să facă aşa ceva, iar hotărârea de Guvern care prevede această distribuţie finală se face împreună cu prefecturile şi cu inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a afirmat Alexandru Rafila, luni la Parlament, conform News.ro.

Întrebat dacă ar putea fi implicaţi medicii de familie în această distribuţie, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Da, cred că este o idee foarte bună. Mi se pare normal”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 4.4451 secunde