România are primul lot de peste 15 milioane de pastile de iodură de potasiu

148
România are primul lot de peste 15 milioane de pastile de iodură de potasiu - iod-1647360470.jpg

Articole de la același autor

Alexandru Rafila a anunțat că primul lot de pastile de iodură de potasiu a fost deja produs. Ministrul Sănătății spune însă că va fi dificil ca fiecare famillie din România să aibă acces rapid la iodură de potasiu.


Potrivit Realitatea.net Ministrul Sănătății, Alexandru rafila, a declarat, marți, că peste 15 milioane de pastile de iodură de potasiu, din cele 30 de milioane contractate, au fost deja produse. „Trebuie să înţeleagă toată lumea că nu e vorba despre o medicaţie care se ia fără recomandare”, a avertizat ministrul.

„Antibiotice Iași a produs deja cred că peste 15 milioane de comprimate din cele peste 30 de milioane care sunt contractate. Știți bine că este o Hotărâre de Guvern care stabilește modul în care se achiziționează aceste pastile de iodură de potasiu. Când întreaga cantitate va fi produsă, bineînțeles și înainte se pregătește logistic acest aspect, producătorul le va transporta la sediul fiecărei Direcții de Sănătate Publică”, a declarat, marți, Alexandru Rafila.


Utilizarea excesivă de iod duce la afecţiuni ale tiroidei care pot depăşi beneficiile, chiar şi în cazul unei expuneri la radiaţii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2345 secunde