Două milioane de contribuabili s-au înregistrat în Spațiul Privat Virtual

81
Două milioane de contribuabili s-au înregistrat în Spațiul Privat Virtual - douamilioanedecontribuabilisauin-1650044188.jpg
Două milioane de contribuabili sunt înregistrați, la această dată, în aplicația Spațiul Privat Virtual (SPV), a anunțat Agenția Națională de Administrare Fiscală. Aceasta este un serviciu gratuit, disponibil non-stop, prin intermediul căruia se pot depune declarații sau cereri, se pot solicita documente, se poate verifica situația fiscală proprie etc. Transmiterea documentelor prin mediul electronic economisește atât resursele contribuabililor, cât și cele ale administrației fiscale.

Înregistrarea în SPV a devenit obligatorie, începând cu data de 1 martie 2022, pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, de către contribuabilii care desfășoară activități economice într-o formă de activitate autorizată.

Această obligativitate revine persoanelor juridice, asocierilor și altor entități fără personalitate juridică, persoanelor fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent ca persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale.

Persoanele fizice sau juridice, care dețin certificate digitale calificate, pot solicita înregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora, iar persoanele fizice care nu dețin un astfel de certificat, pot solicita înregistrarea pe bază de nume de utilizator și parolă.  Pagina a fost generata in 0.2194 secunde