Tratamentele pentru boli psihice și neurologice, discutate de CJAS

229
Tratamentele pentru boli psihice și neurologice, discutate de CJAS - medicamentecjas-1361282802.jpg
Președintele Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, Dragoș Poteleanu, a chemat la discuții reprezentanții Asociației Medicilor de Familie "Tomis" Constanța și reprezentanții medicilor specialiști, pentru clarificarea prescrierii de medicamente în cazul bolilor psihice și neurologice. 

În urma discuțiilor purtate, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Constanța a stabilit ca medicamentele pentru epilepsie, boala Parkinson, boli psihice sau demență să poată fi prescrise pe o perioadă de până la 92 de zile. Mai mult, medicii de familie vor avea în vedere pentru prescrierea tratamentelor în cazul bolilor psihice și neurologice, lista denumirilor internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații în tratamentul ambulatoriu, cu sau fără contribuție personală, pe baza de prescripție medicală, în sistemul de asigurări de sănătate, iar la finalul fiecărei liste de medicamente se precizează: "Tratamentul se inițiază de medicul specialist". 

În concluzie, medicul specialist inițiază tratamentul, acesta putând avea continuitate și prin medicul de familie pe baza scrisorii medicale și a referatului de justificare, acolo unde este cazul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Se pot vindeca bolile psihice?
Pagina a fost generata in 0.3414 secunde