Tratamentul cu plasmă împotriva Covid 19, valabil și în România

6020
Tratamentul cu plasmă împotriva Covid 19, valabil și în România - plasma-1596357191.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, tratamentul cu plasmă împotriva noului coronavirus a devenit una dintre soluțiile folosite în întreaga lume pentru tratarea pacienților în stare gravă. Acum, acesta este disponibil și în România, doar că procesul în sine este unul greoi, precizează Digi 24. 


Potrivit acestora, cei vindecați sunt puși chiar să scoată bani din propriul buzunar să își facă testele care să arate că s-au vindecat. Plasma cu anticorpi donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 este o șansă reală la viață pentru mulți pacienți aflați în stare gravă, dar tratamentul nu poate fi disponibil pentru toți acești bolnavi, chiar dacă voluntari există. Este și cazul unui pacient din Târgoviște, externat de medic și trimis în izolare acasă fără a i se face un test care să arate că s-a vindecat complet.


George Rizea, pacient vindecat de COVID: "Eu am încercat deja de la telefon, fiind încă în spital, am încercat să aflu detalii despre cum aș putea să donez. Mie mi s-au efectuat câteva teste de sânge și un singur test care a ieșit pozitiv acum vreo trei săptămâni. Din acel moment nu mi s-au mai făcut teste"., arată cei de la Digi 24.


În prezent, protocolul prelevării sângelui pentru plasma anti-COVID prevede ca donatorii să vină cu un buletin de analize negativ. Pentru cei externați fără acest test, dar care vor să doneze, nu există reglementări clare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1879 secunde