Tratarea arsurilor, la copii

130
Tratarea arsurilor, la copii - arsuri-copii-1689010749.jpg

Articole de la același autor

Arsurile apar pe corp în momentul în care căldura, substanțele chimice, lumina solară, electricitatea sau radiațiile produc leziuni directe la nivelul tegumentului. Mai ales în cazul copiilor, cele mai multe arsuri apar accidental. Există trei graduri de arsură, iar în lipsa tratamentului, acestea pot aduce un risc crescut de infecții și alte probleme pentru copil.


Tratamentul pentru arsurile copilului depinde de cauza și severitatea lor. Măsurile de prim ajutor, atunci când observați o arsură pe pielea copilului, constau în menținerea zonei afectate curată și aplicarea de bandaje protectoare. Tratamentul, bineînțeles, trebuie să fie indicat de către medic. La arsurile minore și moderate care nu necesită spitalizare, asigurați-vă că le verificați frecvent. În situația arsurilor de gradul I, ele se tratează acasă, cu aplicare de apă calduță asupra locului afectat. Atenție, nu se aplică gheață! Acesta este un mit. Iar dacă este vorba de arsuri solare, se pot utiliza gel cu aloe vera și creme cu antibiotic. Arsurile de gradul II beneficiază de tratament similar, însă medicul poate recomanda antibiotice topice mai puternice. De asemenea, arsurile de gradul III sunt periculoase și pot deveni amenințătoare. Sunt arsuri care necesită mereu îngrijiri medicale și spitalizare, fiind nevoie de intervenții de grefare a pielii.


Grefele de piele reprezintă regiuni de țesut sănătos care sunt aplicate în locul arsurii, iar țesuturile sunt de regulă prelevate de la același pacient, dintr-o zonă integră de piele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5466 secunde