Deshidratarea și cauzele care o provoacă

136
Deshidratarea și cauzele care o provoacă - deshidratare-1689010838.jpeg

Articole de la același autor

Aproximativ 70% este procentul de apă în corpul uman în cazul adulților. În același timp, pentru vârstele pediatrice, procentul poate ajunge până la 90%. Procesele metabolice și buna funcționare a întregului organism depinde și de menținerea în limite normale a acestui volum hidric.


Deshidratarea apare atunci când apa din organism se pierde prin aport insuficient sau prin pierderi marcate, precum se întâmplă în cazul vărsăturilor, febrei, al diaforezei (transpirație abundentă) sau al sindroamelor diareice.

Numeroși electroliți cu funcții esențiale organismului sunt cuprinși în apa care se află în corpul uman. Deshidratarea, așadar, atrage după sine pierderea acestora, având consecințe pentru metabolismul celular.


Formele de deshidratare variază, de regulă, de la ușoare, moderate până la severe. Este important ca simptomele deshidratării să fie recunoscute în primele etape, mai ales atunci când apar la copii și la persoanele vârstnice, pentru a preveni instalarea formei severe ale acestei stări. Deshidratarea poate avea consecințe grave pentru aceste grupe de populație. Este important de știut, de asemenea, că o suprafață corporală mai mică la copil îl face mai susceptibil la deshidratare. 


Suspiciunea sindromului de deshidratare poate fi ridicată încă de la început în cadrul anamnezei. Vărsăturile repetate, sindroamele diareice, prezența unor infecții cu care se confruntă organismul sau transpirațiile abundente atrag atenția asupra pierderii unui volum considerabil de apă și electroliți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4221 secunde