Tratarea gripei cu aspirină poate băga copilul în comă!

469
Tratarea gripei cu aspirină poate băga copilul în comă! - 49854a9cbc3a7b66e8947d315f223e89.jpg
Tratarea necorespunzătoare a gripei poate duce, atrag atenția medicii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, la dezvoltarea unei boli rare, dar extrem de grave: sindromul Reye. Această afecțiune a fost descoperită în 1962, în Carolina de Nord, SUA și caracterizată ca afectând creierul și ficatul. Bolnavii care au făcut această boală au acumulat grăsimi la nivelul ficatului (ficat gras) și au manifestat semne de encefalopatie - delir, comă. "Sindromul Reye este încă dificil de înțeles. Afectează copiii cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani și apare, în general, în perioada în care există epidemii, adică iarna", se arată în comunicatul remis de DSP Constanța.
Se pare că apariția acestei afecțiuni ar putea fi asociată cu administrarea de aspirină la copii. "Utilizarea unor medicamente precum aspirina, pentru tratarea gripei, pare să aibă legătură cu apariția acestui sindrom, deși nu este dovedit științific. De aceea, aspi-rina și alte medicamente pe bază de salicilină nu trebuie utilizate pentru tratarea gripei sau a altor infecții virale. Indiferent de tipul infecției, nu este recomandat să administrați aspirină unui copil mai mic de 12 ani. Aceasta trebuie administrată doar dacă există prescrip-ție medicală", au mai afirmat specialiștii direcției. În ultimii ani, boala a apărut mai rar, tocmai pentru că s-a evitat administrarea de aspirină la cei mici.

Simptomele bolii
Semnele sindromului Reye apar la câteva zile după ce apar și semnele gripei; mai mult, adeseori pot fi confundate cu acestea: amețeală, greață, vărsături, slăbiciunea organismului, mărirea exagerată a ficatului. Este bine să consultați în cel mai scurt timp medicul, căci, dacă boala avansează, copilul va intra în comă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 21 Ianuarie 2011
Stire din Sănătate : Bebeluși aduși pe lume sub hipnoză
Pagina a fost generata in 1.9552 secunde