Trucuri pentru a reduce consumul zilnic de sare

94

Articole recomandate

Este ușor să mănânci mai multă sare decât ai nevoie, fără să îți dai seama. Cantitatea zilnică recomandată pentru adulți este de 6 g - ceea ce înseamnă aproximativ o linguriță. Cu cât mănânci mai multă sare, cu atât papilele tale gustative vor simți nevoia de o cantitate și mai mare. Vestea bună este că până și schimbările mici în direcția scăderii consumului de sare vor antrena papilele gustative să își dorească mai puțină sare, ceea ce te va ajuta să-ți menții o tensiune arterială scăzută. Iată ce recomandă specialiștii Good Food pentru a păstra controlul asupra cantității de sare consumată zilnic:

1. Evită mâncarea procesată care are conținut ridicat de sare: mâncare semipreparată, sosuri pentru paste, supe la conservă, pâine, cereale și meniuri take-away (în special indiene și cele chinezești). Citește conținutul de sare de pe etichete și caută-le pe cele care nu au sare adăugată.

2. Când gătești, în loc de sare, dă gust mâncării cu usturoi, ceapă, muștar, ghimbir, suc de lămâie și lime, condimente, hribi uscați ori ierburi aromate; sau folosește doar puțină sare.

3. Folosește cantități mici de ingrediente care au conținut ridicat de sare: anșoa, bacon, brânză, șuncă, măsline, creveți, pește și carne afumate, sos de soia, cuburi de supă sau extract de drojdie. Dacă le folosești, gustă înainte să pui sare  + #† s-ar putea să nu mai fie nevoie.

4. Folosește sare de mare "naturală" - gustul este mai intens, deci vei putea să folosești mai puțin.

5. Dacă obișnuiești să presari sare peste mâncarea din farfurie, încearcă să guști mai întâi. Sunt șanse să nu mai ai nevoie de o cantitate suplimentară de sare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0811 secunde