Tulburările de anxietate se manifestă prin bătăi rapide ale inimii

135
Tulburările de anxietate se manifestă prin bătăi rapide ale inimii - tulburarideanxietatesursapsypost-1631027180.jpg

Articole de la același autor

Tulburările de anxietate sunt cea mai frecventă formă de boală mintală, susțin medicii. Boala se dezvoltă ca rezultat al unui set complex de factori, inclusiv personalitatea, chimia creierului, genetica și experiențele de viață. Tulburările de anxietate însoțesc adesea depresia. Tulburarea de panică este un tip de tulburare de anxietate, iar atacurile de panică apar spontan și atunci când nu există o amenințare reală, ci doar una percepută. Simptomele în cazul unei astfel de tulburări se manifestă prin bătăi rapide ale inimii/palpitații, dureri în piept sau stomac, dificultăți de respirație sau senzație de sufocare, slăbiciune sau amețeli, transpirație, senzație de cald sau răceală, tremurături etc.

Studiile asupra cauzelor anxietății și depresiei au constatat că dieta vă afectează în mod direct starea mentală. Cercetătorii arată că serotonina este o substanță chimică produsă de creier și intestin, numită adesea hormonul fericirii, deoarece promovează calmul și sentimentul de bine. Multe medicamente antidepresive comune au fost formulate special pentru a stimula producția de serotonină. Serotonina acționează ca un hormon în intestin și ca neurotransmițător în creier.

Apoi, triptofanul este un aminoacid esențial necesar pentru sinteza serotoninei. Se găsește în fructe, legume, semințe și alimente de la animale. De-a lungul timpului, s-a demonstrat că aportul inadecvat de triptofan reduce producția de serotonină, scăzând direct starea de spirit și afectând memoria. În plus, fără serotonină, pot apărea multe simptome neplăcute. Alți co-factori în sinteza serotoninei sunt vitamina B6 și fierul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5534 secunde