Uleiul de măsline înjumătățește riscul de infarct

787
Uleiul de măsline  înjumătățește riscul de infarct - uleimasline-1312217806.jpg
Uleiul de măsline înjumătățește riscul de boli de inimă și cardiovasculare. Potrivit cercetătorilor de la Centrul Național de Sănătate Bordeaux, Franța, folosirea permanentă a uleiului de măsline în salate și chiar la prăjit ar putea scădea cu 41% riscul de infarct miocardic și alte afecțiuni cardiovasculare.

Un studiu recent, în care au fost antrenați peste 8.000 de locuitori din Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie și Franța, a scos la iveală faptul că există o incidență ridicată a atacurilor de cord la rezidenții din Marea Britanie.

Oamenii de știință explică acest fapt prin preferința britanicilor pentru grăsimile de origine animală, în timp ce locuitorii țărilor mediteraneene s-au dovedit a fi mai sănătoși, deoarece preferă de departe uleiul de măsline la gătit.

Uleiul de măsline, spun experții, conține o cantitate mare de grăsimi sănătoase Omega-6, care pot preveni inflamarea vaselor de sânge și pot contribui la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce are un impact pozitiv asupra întregului sistem cardiovascular. În plus, stomacul uman absoarbe mai ușor uleiul de măsline decât grăsimile ani-male, mai spun ei în pledoaria lor pentru consumul de ulei de măsline. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cum recunoașteți un infarct
Pagina a fost generata in 0.2501 secunde