Uleiul de nucă de cocos previne instalarea diabetului

183
O dietă bogată în ulei de nucă de cocos poate ajuta la prevenirea diabetului de tipul II, favorizat de obezitate și de un stil de viață sedentar, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii australieni, publicat de dailymail.co.uk.
Uleiul din nucă de cocos este folosit la fabricarea mai multor tipuri de alimente, printre care se numără și margarina. Potrivit specialiștilor, uleiul ajută la prevenirea instalării rezistenței la insulină, care apare atunci când celulele din mușchi și cele adipoase reacționează anormal la insulină, un hormon care ajută la eliminarea excesului de zahăr din sânge. Cercetătorii australieni au testat teoria lor pe șoareci, comparând efectele unei diete bogate în ulei de cocos, cu cele ale unei diete bogate în grăsimi animale, cum se practică la scară largă în țările dezvoltate.
Concluziile studiului au demonstrat că șoarecii hrăniți cu ulei din nucă de cocos au prezentat mai puține probabilități să dezvolte rezistență la insulină. Acest lucru se întâmplă deși uleiul din nucă de cocos este bogat în grăsimi saturate, asociate unui nivel mare al colesterolului în sânge.
Diabetul, caracterizat printr-un nivel ridicat al glucozei în sânge, are două forme. În cazul tipului II, favorizat de obezitate și stilul de viață sedentar, pacienților li se spune să încerce să-și aducă greutatea la limite normale. În schimb, diabetul de tipul I, care afectează mai ales tinerii, este o boală autoimună, adică sistemul imunitar al organismului este dereglat, distrugând celulele pancreasului care fabrică insulina, ce are ca rol transformarea zahărului (glucozei) în energie. În ambele tipuri de diabet, excesul de zahăr din sânge afectează multe organe din corp, precum ochii, rinichii și inima.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 28 Septembrie 2009
Stire din Sănătate : Lipsa somnului poate cauza demență
Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Stire din Sănătate : Sexul vă întinerește cu cel puțin zece ani
Pagina a fost generata in 2.9952 secunde