Conflictul dintre primarul Mihai Claudiu Tusac și aleșii mangalioți continuă

605
Conflictul dintre primarul Mihai Claudiu Tusac și aleșii mangalioți continuă - 38ade1b99428a8c79048f02ef8de7226.jpg

Articole de la același autor

Consilierii mangalioți au stabilit, din nou, să se întrunească astăzi, la ora 13.00, într-o ședință extraordinară.
La sfârșitul lunii august, Tribunalul Constanța a respins cererea de dizolvare a Con-siliului Local Mangalia inițiată de către primarul Mihai Claudiu Tusac. Astfel, aceas-tă ședință este prima tentativă, după finalizarea procesului, de redresare a blocajului admi-nistrativ de la Mangalia.
Potrivit aleșilor, pe ordinea de zi au fost incluse două proiecte de hotărâre cu un caracter de urgență.
Convocatorul a fost semnat de zece consilieri: Vasile Olan (PC), Ion Mincă (PC), Ion Anghel (PRM), Viorel Oleniuc (PNL), Sorin Cucoranu (PNL), Sorin Andrei (PNL), Vasile Iorga (PD-L), Ioan Griguță (PD-L), Laura Condur (PD-L) și Dănuț Moldovanu (PD-L). Au mai confirmat prezența și democrat-liberalii Paul Fo-leanu și Ioan Negrea, precum și reprezentanții Forței De-mocrate Constantin Filimon și Bogdan Filip.
"Înainte de a depune convocatorul, l-am sunat și pe colegul Daniel Slăvescu de la PSD pentru a le comunica intenția noastră de a organiza o ședință extraordinară și de a vedea dacă vor participa și membrii PSD. Apoi, am așteptat în zadar un răspuns din partea sa", a precizat democrat-liberalul Ioan Griguță în legătură cu atitudinea pesediștilor față de planul lor.
De asemenea, Griguță a explicat necesitatea organizării acestei ședințe extraordinare pentru a putea aproba pro-iectele urgente pentru man-galioți. Primul dintre ele vizează posibilitatea prelungirii contractelor de închiriere pentru câteva locuințe de la fondul de stat. Ioan Griguță a declarat că este vorba despre șase blocuri situate pe străzile Oituz și M.E. Dobrogeanu. "Am înțeles că pe 31 august au expirat contractele tinerilor care locuiesc în acele blocuri și primarul nu vrea să le prelungească termenul", a reclamat și consilierul Paul Foleanu.
Al doilea proiect privește situația blocurilor ANL. "Vrem să cerem primarului o serie de informații privind stadiul actual al locuințelor ANL. Sunt multe dosare depuse și ele trebuie analizate. Mai mult, câteva dintre blocuri sunt aproape finalizate, iar Primăria trebuie să se asigure că sunt exe-cutate lucrările de infra-structură. Însă toate acestea trebuie urgentate de către Primărie", a adăugat Griguță.
Potrivit lui Griguță, inclusiv prefectul județului Constanța, Liviu Brăiloiu, a fost invitat să ia parte la ședință sau să trimită un delegat.
Prefectul a declarat că nu știe dacă va ajunge la ședință pentru că nu se află în localitate. Totodată, el a precizat că este foarte probabil ca, din partea Prefecturii Constanța, să ia parte la ședința extraordinară Claudiu Palaz.
În ceea ce îl privește pe primarul Mihai Claudiu Tusac, acesta nu a răspuns nici de această dată apelurilor ziarului "Cuget liber" pentru a-și ex-prima punctul de vedere în legătură cu situația din Con-siliul Local Mangalia.
În schimb, biroul de presă al Primăriei a trimis, ieri după-amiază, un comunicat de presă în care se precizează că această ședință extraordinară este "nelegală prin semnarea con-vocatorului de către per-soane care nu mai au calitatea de consilieri locali (n.r.-reprezentanții Primăriei fac referire la Ioan Griguță, Paul Foleanu, Viorel Oleniuc și Vasile Iorga) prin faptul că nu se întrunește cvorumul ne-cesar și nici proiectele aflate pe ordinea de zi nu au caracter de urgență". Potrivit aceluiași comunicat, "cererea de dizol-vare a Consiliului Local este încă la Tribunalul Constanța, iar soluția pronunțată de instanță este susceptibilă de a fi atacată cu recurs".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8555 secunde