Umflarea ganglionilor apare, cel mai des, în contextul bolilor copilăriei

126
Umflarea ganglionilor apare, cel mai des, în contextul bolilor copilăriei - ganglioni-1629811523.jpg

Articole de la același autor

Descoperirea unor ganglioni inflamați la gât, la ceafă sau în zona abdominală la copii îngrijorează adesea părinții. Deși pot semnala probleme grave de sănătate, nu trebuie, însă, să vă alarmați imediat.

În cele mai multe cazuri, umflarea ganglionilor apare în contextul bolilor copilăriei sau chiar și în cadrul unor răceli mai serioase. Potrivit medicilor, ganglionii inflamați poartă denumirea medicală de limfadenopatie și apar adesea atunci când sistemul imunitar se luptă cu o infecție sau cu o boală severă cum este cancerul. Ganglionii limfatici sunt componente importante ale sistemului imunitar. Există peste 600 de ganglioni răspândiți în tot corpul, care acționează ca mici filtre, captând virusurile, bacteriile, celulele anormale, toxinele, pentru a fi distruse de leucocite. Totodată, ganglionii produc și alte substanțe implicate în neutralizarea agenților infecțioși.


Copiii, mai ales cei de vârstă mică, sunt expuși adesea multor infecții specifice colectivităților de copii. Ganglionii lor sunt mai tot timpul ocupați cu lupta contra acestor infecții. De aceea, copiii au, în general, ganglionii mai mari decât ai adulților. Cu toate acestea, trebuie făcută diferența între inflamarea ganglionilor dintr-o cauză banală (o răceală care trenează) și una patologică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Diverse : Bolile copilăriei și riscurile lor
Pagina a fost generata in 0.3283 secunde