Un nou tratament pentru tuberculoza rezistentă

560
Cercetătorii germani și italieni au anunțat descoperirea unui nou tratament capabil să vindece formele de tuberculoză rezistente la medicamentele actuale.
Rădăcinile de tuberculoză care au dezvoltat o rezistență la antibioticele existente și reprezintă 6% din totalul cazurilor diagnosticate anual în lume afectează în special statele din fostul bloc sovietic, Japonia, Coreea și Africa de Sud, potrivit concluziilor Societății Europene de Pneumologie (ERS), reunită, la Berlin, pentru congresul său anual.
Cercetătorii germani, coordonați de Christoph Lange (Research Center Borstel), și italieni, conduși de Giovanni Battista Migliore (Fundația Salvatore Maugeri), au prezentat, în cadrul congresului, rezultatele unor studii care sugerează că utilizarea linezolidului, un antibiotic de sinteză, permite eradicarea formelor de tuberculoză rezistente la alte tratamente.
Dintr-un total de 89 de pacienți germani și italieni suferinzi de forme rezistente sau foarte rezistente de tuberculoză, tratamentul cu linezolidă a condus, în 75% dintre cazuri, "la dispariția bacililor tuberculoși, permițând sterilizarea culturilor", informează ERS.
În cazul a 28 din 67 de pacienți pentru care cercetătorii dispun de rezultate finale ale tratamentului, 31 - adică 8 din 10 - au fost considerați vindecați.
Cercetătorii au recunoscut că tratamentul a antrenat numeroase efecte secundare la mulți dintre pacienți, inclusiv anemii severe, însă "acestea sunt reversibile", tratamentul neantrenând moartea vreunui pacient.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6957 secunde