Un nou val de viroze respiratorii printre constănțeni. Cum ne protejăm de boală

239
Un nou val de viroze respiratorii printre constănțeni.  Cum ne protejăm de boală - unnouvaldeviroze-1425915181.jpg

Articole de la același autor

Din cauza diferențelor de tem-peratură, numărul îmbolnăvirilor cauzate de viroze și infecții res-piratorii în rândul constănțenilor a crescut simțitor, în ultima perioadă, spun medicii, care avertizează că pacienții nu trebuie să facă confuzia între viroze și gripă, cea din urmă fiind mult mai gravă și necesitând tratamente mult mai complexe.

"Suntem, în continuare, în plin sezon de infecții respiratorii, iar manifestările sunt dintre cele mai complexe, mai ales în cazul pacienților cronici care suferă complicații majore. În schimb, este foarte important ca bolnavii să nu se trateze acasă și să ceară sfatul specialistului, dat fiind faptul că trebuie realizat diagnosticul diferențiat între viroze și gripă.

Ca atare, virozele se tratează doar cu antitermice și eventual un sirop, în cazul copiilor care și tușesc. Dar și acestea se pot lua numai dacă simptomele de boală se mențin mai mult de două sau trei zile și pacientul nu face febră foarte mare, acesta fiind un semn de infecție în organism.

Totuși, în acest caz, copiilor li se pot administra soluții de aerosoli sau frecție cu carmol.

Pe de altă parte, banala vitamină C poate face minuni dacă este luată în mod constant, pe toată perioada bolii.

Dacă, în schimb, apar dureri musculare, dureri puternice de cap, frisoane, nas înfundat, sindromul de «tuse lătrătoare», pacientul trebuie să consulte medicul și să încerce să reducă pe cât posibil contactul cu alte persoane, pentru a nu perpetua gripa.

Cele mai grave situații sunt înregistrate la copii, care, datorită imunității mai scăzute, pot face complicații precum pneumonia, bronșiolita sau laringita", a explicat dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatru, specialist în medicina de familie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6998 secunde