Unități sanitare care asigură asistența medicală non-stop în această perioadă

3803
Unități sanitare care asigură asistența medicală non-stop în această perioadă - fond-spitale-1701346326.jpg

Articole de la același autor

Minivacanţa de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României a început deja. În cazul în care aveţi o urgenţă medicală, trebuie să știți că foarte multe cabinete sunt închise până luni, 4 decembrie. În rândurile ce urmează vă facem cunoscut programul unităților sanitare publice din județul Constanța care vor asigura asistența medicală de urgență, prin linii de gardă, până în data de 3 decembrie inclusiv.

În intervalul menționat, personalul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța va fi la datorie, numai Ambulatoriul de Specialitate şi Laboratorul de Explorări Funcţionale fiind închise. Aici, la fel ca întotdeauna, pacienții care ajung la UPU vor fi preluați, investigați și, dacă este necesar, internaţi. În acest sens, conducerea SCJU Constanţa a luat o serie de măsuri, asigurând stocul de medicamente şi alte materiale necesare desfăşurării activităţii medicale, precum şi toate liniile de gardă, inclusiv gărzile la domiciliu. De asemenea, în intervalul menționat va fi deschis și punctul de la Năvodari. Până luni, pacienții se pot prezenta și la UPU Băneasa, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Orășenesc Cernavodă, Spitalul Orășenesc Hârșova și Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța.

În ceea ce privește Serviciul de Ambulanță al Județului Constanța, acesta va avea program normal de lucru cu mențiunea că, în această perioadă, va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces, iar apelurile de urgență se vor face prin numărul unic de urgență 112.

De asemenea, cele trei centre de permanență din județul Constanța vor asigura asistența medicală în perioada amintită, după cum urmează:

Centrul de Permanență Cogealac, localitatea Cogealac, strada. Gării nr. 62, program non-stop. Zonele arondate sunt: Tariverde, Cogealac, Râmnicu de Sus, Râmnicu de Jos, Gura Dobrogei, Fântânele, Nuntași și Mihai Viteazu. Centrul de Permanență Năvodari, de pe strada Culturii nr.1 va avea, de asemenea, program non-stop, zonele arondate fiind Năvodari, Corbu, Lumina, Săcele, Istria, Sinoe. Ultimul centru de permanență, cel de la Cumpăna, de pe strada Constanței nr. 117 are ca zone arondate Cumpăna, Lazu, Agigea.

De precizat că Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, va asigura un serviciu de permanență la domiciliu, cu inspectori din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică pentru a veni în sprijinul cetățenilor la semnalarea problemelor de sănătate publică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4634 secunde