Unul din patru călători din mijloacele de transport în comun se spală pe mâini după folosirea toaletei

233
Unul din patru călători din mijloacele de transport în comun se spală pe mâini după folosirea toaletei - ef8ff3bb5f926198d139c3e9750a3739.jpg
Spălatul pe mâini este principala modalitate de a împiedica răspândirea bolilor. Acest obicei poate fi extrem de util, atrag atenția specialiștii, în special în țările în curs de dezvoltare, unde anual mor mii de copii din cauza bolilor diareice, pentru că nu s-au spălat pe mâini înainte de a mânca sau după folosirea toaletei.
Experții de la London School of Hygiene and Tropical Medicine au constatat însă că obiceiul spălatului pe mâini este rar în Anglia. Ei au analizat bacteriile de pe mâinile oamenilor care folosesc mijloacele de transport în comun, iar rezultatele au fost șocante: una din patru persoane se spălase pe mâini după folosirea toaletei, majoritatea fiind bărbați. Pe mâinile lor au fost găsite urme de fecale.
Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini este celebrată, anual, pe 15 octombrie, iar anul acesta Or-ganizația Națiunilor Unite a încercat să atragă atenția că simpla rutină a unei igiene corespunzătoare a mâinilor poate salva vieți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Stire din Sănătate : Metode terapeutice pentru tratarea varicelor
Pagina a fost generata in 1.825 secunde