Urgențele medicale, gratuite, indiferent de statutul pacientului!

235
Urgențele medicale, gratuite, indiferent de statutul pacientului! - urgentelemedicale2-1421343642.jpg

Articole de la același autor

În ciuda tuturor interpretărilor date de lipsa de informare a medicilor sau a pacienților, reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Constanța și cei ai Spitalului Județean Constanța țin să sublinieze că pacienții nu au nevoie de niciun document medical atunci când ajung la urgențe. 


"Trebuie să fie clar pentru toată lumea că nu există constrângeri legale pentru ca pacienții, fie ei asigurați sau nu, pentru a beneficia de servicii medicale de urgență. Mai mult decât atât, aceștia nu au nevoie nici de adeverințe medicale și nici de carduri de sănătate pentru a primi consultații la camera de gardă a unei unități sanitare", a precizat Carmen Laura Maxim, purtătorul de cu-vânt al CJAS Constanța. 


De aceeași părere este și Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța, cel care susține că oricum sunt foarte mulți pacienți neasigurați în județ și că medicii nu fac diferențe în ceea ce privește asigurarea serviciilor medicale de urgență. 


"Deși unii profită la maximum de faptul că serviciile medicale de urgență se acordă independent de statutul de asigurat, toți pacienții sunt tratați în același mod și beneficiază de același tratament. Foarte important de știut este și faptul că minorii sau gravidele, dar și anumite categorii de pacienți pot beneficia de îngrijiri medicale speciale, dat fiind faptul că legea protejează aceste categorii vulnerabile", a precizat Dănuț Căpățână. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7621 secunde