Sute de constănțeni, tratați la sfârșit de an în străinătate

147
Sute de constănțeni, tratați la sfârșit  de an în străinătate - sutedeconstanteni-1420988739.jpg

Articole de la același autor

619 formulare europene pentru tratamentul pacienților asigurați în spațiul european au fost solicitate Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța la sfârșitul anului trecut.

În aceiași perioadă au fost eliberate de către Casa de Asigurări de Sănătate Constanța 52 de formulare E112 prin care asigurații constănțeni au primit tratament în clinicile europene, tratamentul nefiind disponibil în țară, iar starea de sănătate a acestora fiind extrem de gravă.

"Pe lângă formularele europene eliberate, CJAS Constanța a primit de la statele Uniunii Europene 4.440 formulare, dintre care 3.526 sunt formulare E125, prin care statele europene au solicitat rambursarea cheltuielilor pentru serviciile medicale acordate. Totodată, au fost primite peste 8.900 de solicitări de carduri europene în baza cărora s-a asigurat asistență medicală de urgență pe teritoriul Uniunii Europene, atunci când a fost cazul. Au fost de asemenea eliberate la solicitarea asiguraților 2.900 de certificate provizorii, înlocuitoare de card european", a precizat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5666 secunde