Aproape 9.000 de carduri europene au fost distribuite constănțenilor

114
Aproape 9.000 de carduri europene au fost distribuite constănțenilor - aproape9000-1418925436.jpg

Articole de la același autor

Pe lângă cardurile naționale de sănătate, mii de constănțeni au cerut Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța să li se elibereze carduri europene de sănătate. Acestea au fost utilizate pentru pacienții asigurați care au avut nevoie de servicii medicale pe parcursul șederii într-unul dintre statele europene în care aceștia au călătorit. 


"8.900 de carduri europene de sănătate au fost eliberate către asigurați și alte 29.000 de certificate provizorii au ajuns la aceia care au avut nevoie urgentă de astfel de servicii medicale. Aceste documente înlocuitoare sunt utilizate pentru că un card european poate fi eliberat în decursul a 10 zile de la solicitare, deci mulți nu au putut rata momentul de a primi îngrijiri medicale. La fel de bine putem vorbi și despre formularul E 112, eliberat în 52 de exemplare anul acesta, pentru pacienții care au avut nevoie de tratament sau intervenții chirurgicale în afara țării. Statele cele mai accesate de pacienții români au fost, anul acesta, Germania și Austria", a explicat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța. 


Mai mult decât atât, în privința blocajelor create de datoriile pe care Constanța le avea la capitolul servicii medicale acordate pacienților în alte state europene, reprezentanții CJAS Constanța susțin că, din totalul datoriilor, s-a plătit intervalul 2007 - 2013, în cuantum de 8 milioane de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.636 secunde