Consultații de prevenție și monitorizarea bolilor cronice

204
Consultații  de prevenție  și monitorizarea bolilor cronice - consultatiidepreventie-1420473390.jpg

Articole de la același autor

Pe lângă apariția cardurilor de sănă-tate, pe care fiecare pacient asigurat prin sistemul de asigurări sociale de sănătate va fi obligat să îl dețină, în sistemul de sănătate au apărut și alte schimbări care vizează atât spitalizarea, cât și prevenția diferitelor afecțiuni.

Prima dintre acestea se va face resimțită la nivelul biletelor de trimitere eliberate de medicii de familie, documente ce vor putea fi transmise către specialiști sau ambulatoriu și online.

Acest sistem va fi implementat, potrivit reprezentaților CJAS, odată cu implementarea dosarului electronic de sănătate al pacientului.

În ceea ce privește asistența medicală primară, gravidele pot beneficia, pe lângă testele specifice sarcinii, și de testare pentru hepatitele B și C.

Pe de altă parte, pacienții care suferă de boli cronice vor beneficia de consultații și de monitorizare activă. Printre afecțiunile încadrate în această categorie, se numără bolile cardiovasculare, diabetul zaharat de tip II, astmul bronșic, boala cronică respiratorie obstructivă, boala cronică de rinichi.

Important de menționat sunt și consultațiile preventive de evaluare a riscului individual la adultul asimptomatic, adică fără semne de boală, evaluare realizată cu ajutorul riscogramei.

"Pentru creșterea accesului asiguraților internați la medicamente și pentru creșterea eficienței în utilizarea sumelor contractate de spitale cu Casa de Asigurări de Sănătate, a fost creată posibilitatea ca medicii de familie și medicii de la specialitățile clinice să poată elibera, pentru pacienții internați cu boală cronică confirmată, prescripție medicală pentru medicamentele și materialele sanitare.

În ceea ce privește asistența medicală ambulatorie de specialitate, a fost revizuită lista procedurilor diagnostice și terapeutice, astfel încât pacientul să beneficieze de o serie de investigații suplimentare, pentru care nu va mai fi nevoie de internarea în spital", a precizat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5438 secunde