Urticaria se poate ameliora şi cu ajutorul tratamentelor naturiste

406
Urticaria se poate ameliora şi cu ajutorul tratamentelor naturiste - fondurticarie-1672073776.jpg

Articole de la același autor

Urticaria este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale pielii, boala fiind caracterizată ca fiind o alergie cutanată manifestată prin pete roz, uşor umflate şi catifelate la pipăit. În general, petele au forme şi dimensiuni variabile, pornind de la un milimetru până la câţiva centimetri. Din păcate, acestea sunt dispuse pe tot corpul, putând apărea în orice regiune, inclusiv la nivelul scalpului, palmelor sau tălpilor.



Altfel spus, pielea are diferite metode de a reacționa la agenții externi atunci când se simte atacată sau în pericol. Acesta este motivul pentru care unele persoane dezvoltă urticarie. Pe lângă mâncărimi, unul dintre principalele simptome experimentate de pacienți este roșeața pielii. Potrivit dr. Cornelia Zaharia, urticaria poate fi cauzată de o reacție alergică la anumite substanțe, în general toxice sau iritante. De exemplu, multe persoane se confruntă cu această problemă atunci când ating iederă otrăvitoare sau alte plante. Alte cauze ale urticariei sunt: înțepăturile de insecte, înotul în apă rece, băile cu aburi. Acestora li se adaugă schimbările climatice. „Sunt persoane care sunt diagnosticate cu urticarie atunci când consumă anumite alimente, precum pește, fructe de mare sau fructe oleaginoase. Alții au parte de aceeași reacție atunci când iau diverse medicamente. În acelaşi timp, există și persoane cărora le apare această erupție ca urmare a unor factori emoționali, precum stresul, depresia și anxietatea. Simptomele asociate urticariei sunt: bășicuțe sau bubițe pe piele, umflături, usturimi sau furnicături. Partea bună este că, de obicei, simptomele urticariei dispar de la sine în câteva ore sau în câteva zile. Partea proastă este că, în tot acest timp trebuie să suportaţi simptomele sale neplăcute”, a explicat medicul.

Din fericire, există câteva tratamente naturiste utile pentru a ameliora mâncărimile provocate de urticarie. De exemplu, datorită proprietăților sale antiinflamatoare, ceapa este un bun remediu pentru urticarie. Trebuie doar să o tăiaţi în felii şi să o aplicaţi pe zonele afectate. Fixaţi ceapa pe piele cu un bandaj și lăsaţi-o să acționeze cel puțin o jumătate de oră. Dacă zona corpului vă permite, frecaţi pielea cu o felie de ceapă și nu vă clătiţi. Totodată, puteţi folosi compresele reci, care ameliorează roșeața pielii și mâncărimile, acestea reducând dimensiunea vaselor sanguine și blocând secreția histaminei. Nu uitaţi, nu este bine să aplicaţi cuburile de gheață direct pe piele. În caz contrar, riscaţi să agravaţi iritația. De asemenea, dacă nu aveţi mușețel la îndemână, puteţi prepara un ceai de valeriană sau de tei. Acest tratament este o opțiune excelentă dacă urticaria este cauzată de nervozitate, stres sau anxietate. Vă sunt necesare două linguri de flori de mușețel, o cană de apă, o lingură de miere de albine. Puneţi apa într-o cratiță și adăugaţi florile de mușețel, după care daţi amestecul în clocot şi lăsaţi-l să fiarbă timp de cinci minute. Acoperiţi vasul și lăsaţi planta la infuzat alte cinci minute. Lăsaţi ceaiul să se răcească și îndulciţi-l cu miere. Beţi până la trei căni pe zi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Octombrie 2021
Stire din Sănătate : Alergia la latex provoacă urticarie
Miercuri, 15 Februarie 2017
Stire din Sănătate : Analize pentru depistarea rinitei alergice
Pagina a fost generata in 1.6464 secunde