Varicele - cauze și opțiuni de tratament

283
Varicele - cauze și opțiuni de tratament - variceledrralucapasare6-1436886678.jpg

Articole de la același autor

Există o mulțime de persoane care suferă de varice. Aceste vene dilatate și inestetice sunt vizibile la nivelul gambelor, uneori și al coapselor.

Nu există o cauză specifică ce poate fi declarată vinovată pentru apariția varicelor. De obicei, se atribuie apariția acestei boli la persoanele care au pereții venelor cu o elasticitate și rezistență la presiune scăzute. De asemenea, valvele care se găsesc de-a lungul pereților venoși devin incompetente în zonele de mare presiune, ceea ce crește și mai mult presiunea la nivelul peretelui venos, formând astfel un cerc vicios care duce la avansarea afecțiunii.

În majoritatea cazurilor, oamenii care au avut o activitate care i-a obligat să stea în picioare pe perioade lungi de timp sunt predispuși apariției acestei afecțiuni. Femeile au mai multe șanse să facă varice decât bărbații, cauza fiind variațiile hormonale care apar în diferitele etape ale vieții.

"Sarcina și obezitatea sunt doi factori principali care determină apariția varicelor la femei. Se pare că femeile care nu au dat naștere copiilor și și-au îngrijit silueta fac mai rar varice.

Există o serie întreagă de simptome care însoțesc varicele. Chiar dacă a-ceste simptome nu sunt extrem de deranjante, este de dorit să ne prezentăm la medic, dat fiind că stadiile incipiente ale bolii varicoase pot beneficia de tratamente mai puțin agresive, ambulatorii.

Se pot rezolva în același timp și problemele legate de aspectul inestetic al acestor vene dilatate. Intră în discuție aici inclusiv așa numitele «vase sparte» sau venectazii, care se pot trata cu ușurință prin scleroterapie sau metoda laser-terapiei.

Nu este deloc de ignorat faptul că boala varicoasă este o afecțiune evolutivă, cu potențial invalidant. Acest lucru impune o diagnosticare riguroasă a stadiului bolii, pentru a alege metoda optimă de tratament, în conformitate cu dorința pacientului", a explicat dr. Raluca Pasăre, medic chirurg în cadrul Clinicii Varicoline Constanța.

Pentru consultații, aveți la dispoziție numărul de telefon 0241.548.431. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.508 secunde