Varicele în sarcină, o boală ce nu trebuie ignorată

99
Varicele în sarcină, o boală ce nu trebuie ignorată - varicele-1436195368.jpg

Articole de la același autor

Sarcina și obezitatea sunt doi factori principali care determină apariția varicelor la femei. Se pare că femeile care nu au dat naștere și și-au îngrijit silueta fac mai rar varice.

Există o serie întreagă de simptome care însoțesc varicele.

"Chiar dacă aceste simptome nu sunt extrem de deranjante, este de dorit să ne prezentăm la medic, dat fiind că stadiile incipiente ale bolii varicoase pot beneficia de tratamente mai puțin agresive, ambulatorii.

Se pot rezolva în același timp și problemele legate de aspectul inestetic al acestor vene dilatate. Intră în discuție aici inclusiv așa numitele "vase sparte" sau venectazii, care se pot trata cu ușurință prin scleroterapie sau metoda laser-terapiei.

Nu este deloc de ignorat faptul că boala varicoasă este o afecțiune evolutivă, cu potențial invalidant. Acest lucru impune o diagnosticare riguroasă a stadiului bolii, pentru a alege metoda optimă de tratament, în conformitate desigur cu dorința pacientului", a explicat dr. Raluca Melihov, medic specialist chirurgie generală în cadrul Clinicii Varicoline Constanța.

Pentru a preveni sau pentru a trata afecțiunile varicoase puteți beneficia de consultații și tratamente în cadrul clinicii. Pentru programări aveți la dispoziție numărul de telefon 0241/548.431. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2203 secunde