Veninul anemonei de mare ar putea ajuta la dezvoltarea de tratamente salvatoare

395
Veninul anemonei de mare ar putea ajuta la dezvoltarea de tratamente salvatoare - venin-1644763382.jpg

Articole de la același autor

Timp de secole, vindecătorii au folosit otrăvuri, toxine şi veninuri mortale, extrase din plante, şerpi şi insecte târâtoare, pentru a trata o serie de boli. În prezent, cu ajutorul noilor tehnologii, oamenii de ştiinţă explorează toxine din ce în ce mai exotice pentru durerile cronice.


Pentru milioanele de oameni care suferă de dureri cronice a venit săptămâna aceasta vestea neplăcută că utilizarea pe termen lung a paracetamolului poate creşte riscul de boli de inimă şi accidente vasculare cerebrale la persoanele care au tensiune arterială ridicată, potrivit DailyMail.

Potrivit Antena3.ro se credea că paracetamolul este sigur pentru utilizarea pe termen lung şi deosebit de util atunci când alte analgezice, cum ar fi medicamentele opioide, au dezavantaje semnificative. Dar acum, noi medicamente pentru combaterea durerii şi a altor afecţiuni cronice ar putea apărea din cercetările asupra veninurilor periculoase.

Aceasta pare a fi concluzia oamenilor de ştiinţă australieni care investighează potenţialele utilizări medicale pentru unul dintre cei mai otrăvitori „locuitori” ai săi. Australia găzduieşte unii dintre cei mai otrăvitori păianjeni şi şerpi de pe Pământ, inclusiv taipanul de uscat, un şarpe despre care se spune că are suficient venin într-o singură muşcătură pentru a ucide aproximativ 250.000 de şoareci.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1085 secunde