Vești bune: Astmul alergic poate fi prevenit!

313
1
Vești bune: Astmul alergic poate fi prevenit! - vestibune-1389107648.jpg

Articole de la același autor

O dietă bogată în fructe și legume cu un conținut ridicat de fibre contribuie la prevenirea astmului alergic. Acest lucru se datorează efectului protector al fermentării acestor fibre sub acțiunea bacteriilor intestinale. 
Potrivit specialiștilor, acest efect protector este rezultatul unei reacții în lanț la mai multe nivele. Reacția începe atunci când fibrele ajung în intestinul gros, unde sunt fermentate sub acțiunea bacteriilor și se transformă în acizi grași cu lanț scurt, care sunt transportați în sânge și contribuie la maturizarea celulelor imune din măduva osoasă. Atrase de acarieni, aceste celule migrează în plămâni, unde declanșează o reacție defensivă împotriva respectivilor paraziți. 
Importanța diversității florei microbiene din intestin, unde fibrele sunt digerate și fermentate pentru prevenirea unor afecțiuni, precum cancerul de colon, era deja cunoscută. Dar acum se va putea de-monstra pentru prima dată că influența bacteriilor intestinale merge mult mai departe, chiar până la plămâni. 
Prin cercetarea recentă se mai subliniază și existența unei relații de cauzalitate între creșterea numărului cazurilor de astm alergic în ultimii 50 de ani în statele occidentale simultan cu scăderea generalizată a consumului de fructe și legume. 


Comentează știrea

christian louboutin corneille
28 februarie 2014
christian louboutin corneille

christian louboutin online number Stiri Sănătate : Vești bune: Astmul alergic poate fi prevenit! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin corneille http://ank.bhavank.com/images/christian-louboutin-us.asp

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Cum ținem astmul sub control
Pagina a fost generata in 1.0761 secunde