Vine sesiunea, renunțați la energizante și cafea! Alimentul care îi ajută pe studenți să ia note mari

323
Vine sesiunea, renunțați la energizante și cafea! Alimentul care îi ajută pe studenți să ia note mari - fondstudentisesiune-1495984907.jpg

Articole de la același autor

Se apropie cea mai stresantă perioadă pentru studenți, sesiunea, iar aceștia trebuie să ia atitudine pentru a trece cu bine și peste acest hop. Pentru a-și crește puterea de concentrare, mulți tineri folosesc în exces energizante sau cafea, produse contraindicate de medici, deoarece elimină artificial oboseala, însă nu cresc și puterea de concentrare sau de memorare.


Specialiștii în apiterapie consideră că alimentul cel mai indicat pentru stimularea sistemului nervos și pentru eliminarea stresului acumulat este lăptișorul de matcă. Pe lângă aceste proprietăți, lăptișorul de matcă con-tribuie la îmbunătățirea memoriei, crește capacitatea de concentrare și asimilare a informației și elimină stările de somnolență, care pot apărea atunci când învățăm asiduu. 


"Lăptișorul de matcă pur este un excelent stimulent în procesul de învățare. Prin prezența anumitor oligo-elemente esențiale (fosfor, magneziu), a vitaminelor B1, B2, B6, a aminoacizilor (fenilanalină, triptofan), lăptișorul de matcă pur s-a dovedit a fi util pentru îmbunătățirea memoriei și creșterea randamentului intelectual. Acesta crește capacitatea de concentrare și asimilare a informației, deoarece este singura sursă naturală de acetilcolină, un neuro- transmițător foarte important, esențial în transmiterea influxului nervos. Totodată, acesta joacă un rol esențial în dezvoltarea și buna funcționare a sistemului nervos, refăcând sinapsele și celulele nervoase, căci, pe lângă vitamine, minerale, enzime și aminoacizi, acest aliment-minune ne furnizează și acidul 10-HDA, esențial pentru dezvoltarea neuronală și pentru stimularea sistemului imunitar", explică Ovidiu Bodea, specialist în apiterapie. 


Elimină stresul și insomnia


În perioada examenelor, din cauza emoțiilor și a oboselii, devenim mai stresați, mai nervoși și, uneori, putem suferi chiar de insomnie. Lăptișorul de matcă pur poate elimina stresul, deoarece conține niacină și piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau niciun fel de dependență. 


"Consumatorii de lăptișor de matcă pur, suferind de depresie sau stres, au relatat că au experimentat destul de rapid o senzație puternică de bunăstare generală, prin creșterea rezistenței la oboseală, amplificarea performanțelor intelectuale, precum și prin instalarea unei stări mentale mult îmbunătățite", mai spune Ovidiu Bodea. 


Modul de administrare a lăptișorului de matcă 


Pentru beneficii maxime, se recomandă consumul în cure de 6 săptămâni. Se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 - 30 minute înainte de masă. Potrivit specialiștilor, doza recomandată este de 0,5 g/zi pentru copii și 1-2 g/zi pentru adulți. Lăptișorul de matcă se păstrează la frigider, la temperaturi cuprinse între 2ºC și 6ºC. Se poate consuma și omo-genizat în miere 2% (ex: 10 g lăptișor de matcă pur combinat cu 500 g miere crudă). În acest caz, doza recomandată este de 1-2 lingurițe/zi, atât pentru copii, cât și pentru adulți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5813 secunde