Virusul care provoacă îngrijorare în lume a ajuns în Europa

86
Virusul care provoacă îngrijorare în lume a ajuns în Europa - virus-1368355758.jpg
Trei persoane care au intrat în contact cu primul bolnav francez atins de noul coronavirus ar putea fi infectate, au anunțat vineri autoritățile sanitare franceze, relatează AFP.
"Avem un al treilea suspect din această dimineață, în persoana unei infirmiere din Dubai", a declarat doctorul Sandrine Segovia Kueny, directoarea generală adjunctă a Agenției Regionale pentru Sănătate (ARS), pentru postul de radio France Bleu Nord.

Acest caz suspect a fost identificat în cursul nopții de joi spre vineri, a precizat ea.

Autoritățile sanitare au anunțat joi seara teama că un pacient și un medic să nu fie infectați, după ce au intrat în contact cu un bărbat, în vârstă de 65 de ani, care, fiind atins de noul coronavirus, a fost internat la Spitalul din Valenciennes (nord), în perioada 27-29 aprilie.

Pacientul Spitalului din Valenciennes, medicul și infirmiera au fost spitalizați pentru a fi supuși unor analize. Rezultatele analizelor vor fi cunoscute vineri după-amiaza, a anunțat ARS pentru AFP.

Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a călătorit în Dubai, în perioada 9-17 aprilie, după care a fost spitalizat în Franța cu tulburări respiratorii acute. El a fost transferat într-un spital din Lille, unde se află la serviciul de reanimare.

În total, 33 de cazuri confirmate în lume au fost notificate la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), iar 18 persoane au decedat după ce au fost contaminate cu acest virus, între care 11 în Arabia Saudită.

Coronavirusurile sunt o vastă familie de virusuri susceptibili să provoace o gamă largă de maladii la om, de la o răceală banală până la SRAS (Sindromul respirator acut sever).

Noul coronavirus - NCoV în jargonul medical - a fost detectat pentru prima dată la mijlocul lui 2012. Este vorba despre o tulpină specială care încă nu a fost



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Aprilie 2013
Stire din Actual : Virusul H5N1, prima victimă
Pagina a fost generata in 0.5433 secunde