Vișinele, foarte bune pentru inimă

419
Chiar dacă a trecut sezonul vișinelor, este bine de știut că aceste fructe sunt foarte bune pentru sănătatea cardiovasculară. Trei studii efectuate de cercetători arată același lucru: consumul zilnic de vișine proaspete, uscate sau sub formă de suc acționează pozitiv asupra sănătății inimii și arterelor.
Studiile au fost realizate de oameni de știință de la diferite universități americane, în urma unor articole publicate în FASEB Journal, revista Federației Societăților Americane de Biologie Experimentală. Unul dintre studii a demonstrat că un consum zilnic, timp de o lună, a 250 ml de suc de vișine scade semnificativ procesele inflamatorii la persoanele supraponderale sau obeze. Un alt studiu, realizat de Universitatea Michigan din Statele Unite ale Americii, a stabilit că șoarecii sunt mai sănătoși din punct de vedere cardiovascular dacă li se adaugă praf de vișine în alimentație. Mai mult, animalele au și un nivel mai scăzut de colesterol. Cercetătorii americani au mai constatat că o alimentație îmbogățită cu vișine poate contribui la scăderea grăsimii de pe abdomen. Potrivit celui de-al treilea studiu, 30 de grame de vișine uscate pe zi, adăugate la cereale sau iaurt, au efecte cardiovasculare benefice. Secretul se află în antocieni, pigmenții care dau culoarea specifică vișinelor și care au proprietăți antioxidante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 28 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Cariile dentare, evitate cu un vaccin
Pagina a fost generata in 2.0596 secunde