Vitamina B reduce riscul de cancer la plămâni

272
Vești bune pentru fumători: suplimentele de vitamina B reduc riscul de cancer la plămâni. Potrivit unui studiu recent realizat de mai mulți oameni de știință europeni, persoanele care fumează, dar au cantități însemnate de vitamina B în sânge, sunt mai puțin predispuse să se îmbolnăvească de cancer la plămâni.
Specialiștii de la Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului au descoperit că un nivel ridicat de vitamina B6 și amino-acidul metonină înjumătățește riscul de îmbolnăvire. În felul acesta, ei explică de ce unii fumători nu fac cancer la plămâni, iar foști fumători sau chiar nefumători fac.
Cancerul la plămâni este una dintre cele mai comune boli în lume, iar, în peste 90 la sută din cazuri, principala cauză sunt țigările. Mai mult de 1,2 milioane de oameni mor anual răpuși de cumplita boală. Unul din zece fumători se îmbolnăvește de cancer la plămâni, deși, de cele mai multe ori, ei decedează din alte cauze legate de fumat, cum ar fi afecțiuni cardiace, accidente vasculare sau emfizem.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.717 secunde