"Zece pentru mișcare" a ajuns la Constanța / Vezi ce au aflat medicii despre artroză

64

Articole de la același autor

Boala artrozică este o afecțiune larg răspândită la nivel mondial. Organizația Mondială de Sănătate estimează că peste 150 de milioane de oameni suferă de această boală, ceea ce reprezintă a șasea cauză principală a invalidităților moderate și severe de pe mapamond. 




De aceea, la nivelul țării noastre se desfășoară un program educațional adresat medicilor de familie, intitulat "Zece pentru mișcare"; scopul programului este creșterea gradului de conștientizare a impactului bolii artrozice asupra calității vieții oamenilor. 
Ieri, caravana "Zece pentru mișcare" a fost prezentă în Constanța, la hotelul Iaki, unde medicii de familie și specialiștii din județul nostru au putut afla de la cadre medicale apreciate profesional ce trebuie să aibă în vedere când pun un diagnostic și prescriu un tratament. 


"Vorbim despre boala artrozică, cea mai frecventă boală reumatismală a omului și în domeniul căreia, din păcate, ultimele decade nu au adus multe noutăți, mai ales în privința tratamentului. Este o boală frecventă, invalidantă, dar beneficiem cam de aceleași mijloace terapeutice ce sunt pe piață de aproximativ 50 de ani. De ce este important să știm cum să o diagnosticăm? Pentru că, de multe ori, ea poate fi confundată cu alte afecțiuni inflamatorii, cum ar fi poliartrita reumatoidă spondiartritele; din fericire, acestea beneficiază de tratamente care pot opri evoluția bolii sau pot ameliora simptomele. 


Meseria de medic presupune o instruire continuă și indiferent la ce nivel ai fi, medic de circă, specialist, primar sau cadru universitar, baza unei practici medicale de valoare este pregătirea continuă", a afirmat prof. dr. Maria Șuță, medic primar reumatolog în cadrul Spitalului Județean Constanța, specialistul care le-a vorbit medicilor despre impactul bolii artrozice asupra societății și punerea diagnosticului paraclinic.












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : De ce să te ferești dacă ai artroză
Miercuri, 05 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Ai artroză? Iată ce n-ai voie să faci
Pagina a fost generata in 0.7275 secunde