Zincul combate răceala

395
Dacă simțiți că vă încearcă o răceală, nu vă grăbiți să apelați la diferite medicamente, ci luați repede o doză de zinc. Potrivit medicilor finlandezi, suplimentele de zinc în doze mari reduc durata unei răceli cu până la 42%.

Cercetătorii de la Universitatea din Helsinki, Finlanda, au realizat un studiu recent și au ajuns la concluzia că zincul combate răcelile extrem de eficient. Ei au analizat rezultatele oferite de 13 teste clinice care cercetau capacitatea tabletelor de zinc de a lupta eficient contra răcelilor . Trei dintre teste au arătat că dozele zilnice de zinc mai mari de 75 de miligrame reduc durata răcelii, în medie, cu 42%.

Alte cinci teste realizate cu alte tipuri de săruri de zinc, administrate zilnic în concentrații mai mari de 75 de miligrame, produc o scurtare a duratei răcelilor cu circa 20%. Cu toate acestea, cinci dintre testele în care au fost administrate cantități mai mici de 75 de miligrame de zinc nu au niciun efect.

Cercetarea, coordonată de medicul Harri Hemila de la Universitatea Helsinki din Finlanda, a fost publicată în Open Respiratory Medicine Journal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Octombrie 2010
Stire din Sănătate : Doar oamenii sănătoși răcesc urât
Pagina a fost generata in 1.0925 secunde