Ziua împotriva virusului HIV, marcată la Mangalia

419
Ziua împotriva virusului HIV, marcată la Mangalia - aidsredribbon-1322603670.jpg
De Ziua Națională a României, pe 1 decembrie, la nivel internațional este marcată lupta împotriva virusului HIV și solidaritatea cu persoanele seropozitive. Această zi a fost aleasă acum 23 de ani, cu scopul de a face un apel la continuarea efortului de combatere a virusului, prin finanțarea programelor de prevenire și tratament.
Cu toate că evenimentul coincide cu marcarea Zilei Naționale a țării noastre, în România a devenit o tradiție ca în fiecare an, de 1 decembrie, să se organizeze diferite activități și evenimente cu ajutorul cărora oamenii să conștientizeze existența acestui virus letal.
Anul acesta, ziua va fi marcată și la Mangalia de către Asociația "O rază de lumină", care va desfășura, vineri, 2 decembrie, de la ora 11.00, o masă rotundă la Casa de Cultură a municipiului. Evenimentul este organizat cu ocazia campaniei de luptă împotriva discriminării față de persoanele care trăiesc cu HIVSIDA și a zilei mondiale anti-SIDA.
Potrivit președintelui Asociației "O rază de lumină", Ionica Petriuc, campania se derulează sub titlul "Deschide-ți Inima! Sunt la fel ca tine!" și își propune atenționarea autorităților asupra situației critice în care sunt persoanele infectate cu HIV. Acțiunea urmărește și informarea asupra consecințelor grave a nealocării de fonduri pentru programe de prevenire a transmiterii SIDA în comunitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Arhitectul Porno
Pagina a fost generata in 0.2399 secunde