"Ziua mamei cu hepatită", marcată la Constanța

89

Articole de la același autor

Începând cu data de 1 martie, constănțencele vor beneficia de o campanie de informare asupra riscurilor îmbolnăvirii de hepatită. Demersul este o inițiativă a Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România, în parteneriat cu Societatea Națională de Medicină a Familiei și Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România și a ajuns la a V-a ediție.
Scopul acestei campanii este creșterea gradului de conștientizare asupra importanței depistării infecției cu virusurile hepatice B, C și D în rândul tinerelor femei, înainte de a rămâne însărcinate sau cât mai devreme în timpul sarcinii. Un al obiectiv al acestei acțiuni este informarea corectă a tinerelor femei și a familiilor acestora despre comportamentul și atitudinea pe care ar trebui să le aibă pe parcursul sarcinii și după nașterea copilului, în cazul descoperirii unei infecții cu un virus hepatic. Totodată, campania vizează și familiile care au în familie copii afectați de virusul hepatic B sau C. 
"Astfel, pe parcursul lunii martie, cu sprijinul voluntarilor, vom merge în spitale, clinici, cabinete medicale, unde vom discuta direct cu medicii și pacienții asupra problematicii. Se vor împărți materiale informative ce conțin și indicații despre modul în care se poate face testarea, costurile testării, precum și date de contact de unde se pot obține informații suplimentare. Acolo unde se va putea, ne dorim să avem întâlniri cu pacienții la care să poată participa și medici specialiști, respectiv de boli infecțioase, gastroenterolog, medic de familie și ginecolog, pentru a oferi informații corecte. 
Experiența anilor anteriori ne-a demonstrat că trebuie să ne extindem proiectul mergând direct în spitale/clinici/cabinete, pentru a fi cât mai aproape de persoanele care au nevoie de aceste informații", precizează Marinela Debu, președintele APAH-RO. 
Campania de anul acesta se axează pe trei direcții principale: acțiunile în unități medicale, acțiuni prin intermediul mijloacelor online și media, precum și întâlniri cu grupuri de pacienți în diverse locații.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Cum arată sângele tău?
Pagina a fost generata in 0.3913 secunde