Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, marcată mâine la Constanța

409
Echipa Spitalului Privat Isis organizează o campanie cu prilejul Zilei Internaționale a Donatorului de Sânge, prin care îi îndeamnă pe constănțeni să îi ajute pe bolnavii care au nevoie de transfuzii sanguine.
Prin urmare, de Ziua Donatorului marcată pe 14 iunie la nivel global, cei care vor să facă un gest umanitar sunt așteptați mâine, între orele 07.30 - 13.30, la sediul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Constanța.
Pentru a dona sânge, însă, trebuie să ții cont de câteva indicații. În primul rând ai nevoie de buletinul de identitate, nu trebuie să fi consumat alcool cu 48 de ore înaintea donării, să ai o greutate corporală mai mare de 57 de kilograme și să nu fi suferit de TBC, hepatită, malarie și alergii.
Totodată, este necesar ca donatorii să nu fie sub tratament medicamentos, să nu se fi vaccinat în ultimele două săptămâni și să nu fi suferit vreo operație minoră în ultimele trei luni sau majoră în ultimele șase luni. De asemenea, persoanele care vin să doneze sânge trebuie să mănânce în dimineața recoltării și să consume cât mai multe lichide.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6523 secunde