Zmeura purifică intestinele și îmbunătățeşte circulația

128
Zmeura purifică intestinele și îmbunătățeşte circulația - zmeura-1681727498.jpg

Articole de la același autor

Toţi medicii recomandă consumul regulat de fructe, care sunt cunoscute pentru aportul lor ridicat de vitamine, minerale, fibre, apă, antioxidanți și alte proprietăți care ajută organismul să funcționeze la parametri normali. Specialiştii spun că zmeura ar trebui consumată zilnic pentru a purifica intestinul și a îmbunătăți circulația. Printre cele mai remarcabile proprietăți ale acestui aliment se numără concentrația mare de antioxidanți. Mai multe studii au arătat că un consum zilnic de zmeură, precum și de alte fructe de pădure, cum ar fi afinele sau murele, ajută la prevenirea creșterii tensiunii arteriale și a anumitor tipuri de cancer.
 

În plus, zmeura oferă diverse beneficii pentru sănătate datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatorii, cardioprotectoare, anti-îmbătrânire, anticancerigene, imunostimulatoare, hipoglicemiante, antihipertensive și anti-obezitate.
 

În ceea ce privește consumul, porția recomandată de zmeură este de o cană pe zi (aproximativ 120 grame), care poate fi consumată ca gustare sau ca desert la prânz sau cină. În cazul zmeurei deshidratate, deși nutrienții sunt mult mai concentrați, porția trebuie să fie mai mică, deoarece conține mult mai multe calorii, fiind recomandat consumul unui sfert de cană. Este important de reținut că, pentru a obține toate beneficiile zmeurei, aceasta trebuie consumată împreună cu o dietă echilibrată, sănătoasă și cu exerciții fizice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5706 secunde