1 Mai la iarbă verde! Unde pot constănțenii să petreacă la picnic

11744
4

Articole de la același autor

Chiar dacă zilele trecute părea că se întoarce iarna, iată că 1 Mai ne prinde la iarbă verde, cu vreme frumoasă și mult soare. Cum cu toții suntem dornici să ieșim la aer curat, iar plajele vor fi pline de turiști și vor răsuna boxele cu muzică electronică, mulți ne vom refugia pe cărările pădurilor din împrejurimi. 


Grijă mare unde campați, unde faceți focul și unde vă lăsați gunoaiele, căci s-ar putea să vă coste mai mult decât face. Legile sunt dure pentru cei care nu păstrează curățenia la picnic, care dau muzica prea tare sau care fac grătarul în locuri nepermise. Din 2012, țara noastră are o lege a picnicului care stabilește în ce condiții pot ieși românii la iarbă verde. Teoretic, fiecare primărie din țară ar fi trebuit să amenajeze locuri speciale pentru picnic, dar puține s-au achitat în realitate de această sarcină. 


Echipe mixte ale Gărzii de Mediu, Jandarmilor și Pompierilor vor lua la picior pădurile și locurile consacrate pentru picnic, pentru a verifica dacă respectăm legea și, mai ales, mediul înconjurător. Nu mai putem să facem focul unde ne place, nu lăsați gunoaiele la marginea pădurii, nu spălați vasele în râu, căci vă pasc amenzi usturătoare, de până la 5.000 de lei. 


"Comisarii vor fi în teren și vor verifica toate locurile de picnic, atât cele amenajate de autoritățile locale, cât și cele neamenajate. Zilele acestea, primăriile ne vor transmite lista zonelor special amenajate pentru picnic, dacă au astfel de terenuri disponibile", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Cristian Râșnoveanu. 


Controale în zonele de picnic 


În Mamaia, toate terenurile sunt particulare, așa că nu aveți unde să ieșiți la iarbă verde. În municipiul Constanța, locurile pentru picnic sunt extrem de puține. În-afară de parcul amenajat special la Podul de la Doraly, nu prea ai unde să încingi grătarul. 


"În Mamaia, pe malul lacului, toate terenurile care mai sunt libere sunt proprietăți private. Noi nu putem intra să dăm amenzi. Dacă persoanele care fac picnic au sau nu acceptul proprietarului, este problema lor. În restul județului, sunt zonele bineștiute deja, în pădurea de la Valu lui Traian, zona Fântânița, pădurea Comorova, pădurea Hagieni. Verificările noastre vor viza atât zonele amenajate de autoritățile locale, cât și cele unde nu sunt terenuri amenajate. Amenzile sunt cuprinse între 1.500 și 5.000 de lei. Primăriile vor fi amendate dacă nu își fac datoria, dar și per-soanele fizice, dacă lasă gunoaie în locul unde au făcut picnic", a mai spus șeful Gărzii de Mediu. 


Amenzi usturătoare
 
Conform Legii Picnicului, dacă lăsați gunoaiele împrăștiate, amenda este între 200 și 2.000 de lei. Dacă aprindeți focul unde nu e loc special amenajat, plătiți între 2.000 și 5.000 de lei. Dacă nu lăsați locul de grătar curat și nealterat, dacă aruncați țigările peste tot și nu respectați liniștea și bunele moravuri, scoateți din buzunar între 300 și 3.000 de lei. Iar dacă faceți picnic în afara zonelor special amenajate pentru astfel de activități sau a zonelor indicate de autorități pentru picnic, plătiți între 1.000 și 3.000 de lei. 


Unde e liber la picnic 


Așadar, dacă aveți în plan pentru mini-vacanța de 1 Mai să ieșiți la iarbă verde în-afara Constanței, puteți alege pădurile de la Valu lui Traian, rezervația Fântânița de la Murfatlar, pădurea Comorova de la Olimp, pădurea de la Cheile Dobrogei sau pădurea Hagieni. Puteți să mergeți liniștiți la grătar în oricare din aceste locuri, dar să aveți mare grijă să nu lăsați vreun tăciune aprins sau gunoaie în urmă. 


Comentează știrea

cineva
29 aprilie 2017
bla bla

Chiar o sa si umble astia de la Garda de mediu... Sa fim seriosi

Un Constantean
29 aprilie 2017
Grătar de 1 Mai

În fața primăriei Constanța că au vândut toate spațiile verzi. Invitat special domnul primar Făgădău.

O
30 aprilie 2017
Pla

Ies ghertoii la gratare...

Nea' Gicu
1 mai 2017
Pla , ghertoii si gratarele ...

Mai nea ' 'Pla' , chestiile astea se fac peste tot in lumea asta ....in anumite zile din an fiecare popor are picnicul lui , dar de unde sa stie un ghertoi frustrat ca tine care asi face veacul doar on line ! Lumea mananca un ''mic'' , bea o bere , socializeaza.....se distreaza ! O mica insula de fericire intr-un mare ocean de probleme si neajunsuri ....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5515 secunde