24 de ore fără apă rece în municipiul Constanța

1910
24 de ore fără apă rece în municipiul Constanța - 24deorefaraapa-1396364513.jpg

Articole de la același autor

r Echipele RAJA fac lucrări importante de înlocuire a unor conducte vechi 


Aproximativ jumătate din rețelele de apă și canalizare din municipiul Constanța sunt vechi de mai bine de 70 de ani. Aproape zilnic se întâmplă să cedeze o țeavă sau o conductă și să fie nevoie să se oprească apa în cartierele Constanței. Pentru a reduce avariile, RAJA a pornit o amplă acțiune de modernizare a rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare din municipiu. Lucrările sunt realizate cu fonduri europene și o parte din ele au fost deja încheiate. 
"90 la sută din proiectele de reabilitare demarate s-au terminat. S-au terminat lucrările din Peninsulă, cele din zona Baba Novac, Tulcei, din Palazu Mare, din Mamaia și se lucrează încă în zona Centru. În cursul zilei de miercuri spre joi facem lucrări importante de înlocuire a unei conducte, pe o lungime de 1,4 kilometri. De aceea, va fi nevoie să oprim apa rece în aproape jumătate din municipiul Constanța, timp de aproape 24 de ore", a declarat directorul adjunct al SC RAJA SA, Aurel Presură. 
Potrivit acestuia, se va lucra în patru puncte diferite, cu mai multe echipe, astfel încât să se scurteze intervenția. 
"Ne-am mobilizat cu numeroase echipe de lucru. Cea mai importantă lucrare va fi pe strada Nicolae Filimon, dar și pe străzile Petre Ispirescu - Petre Papadopol, în zona Big și în zona Brătianu, la intersecția cu strada Dezrobirii. Am trimis adrese către toate instituțiile pentru a fi informate despre această oprire. Este vizată o arie mare a municipiului Constanța. Facem eforturi pentru a termina cât mai repede și a repune în funcție ali-mentarea cu apă a tuturor cartierelor afec-tate", a mai adăugat șeful RAJA. 


Iată ce zone vor fi afectate de oprire 
Astfel, începând de joi dimineață, de la ora 1,00, și până joi noapte, la ora 24,00, se oprește apa în cartierele Palas, Brătianu - 2 Cocoși, Medeea, CET - Anda, Km 5, Km 4 - 5, Km 4, Viile Noi, Poarta 6, Far, Abator, Gară, Casa de Cultură, Coiciu, Anadalchioi, Inel I, Inel II, Compozitori, zona de blocuri de pe aleea Garofiței și de pe I.G. Duca - Silvian, zona Industrială, inclusiv străzile Nicolae Filimon și Interioară 1, 2, 3 și 4, zona de pe b-dul Aurel Vlaicu delimitată de intersecțiile cu I.C. Brătianu și Baba Novac, zona Intim - Salvare - Cora și toate punctele termice din cartierele și zonele menționate mai sus. 
De asemenea, pentru că lucrările se efectuează la magistrala principală de distribuție apă potabilă, ce pleacă de la stația de tratare Palas, abonații din localitățile Cumpăna, Lazu și Agigea vor avea apă cu presiuni scăzute în intervalul menționat. 
"Având în vedere complexitatea lucrărilor, dar și faptul că sunt mai multe puncte de lucru, inclusiv subtraversarea liniilor de cale ferată de pe Nicolae Filimon, au fost mobilizate zeci de echipe de intervenție, dotate cu toate utilajele necesare. Astfel, în intervalul menționat, pe măsură ce lucrările din punctele de intervenție vor fi finalizate, se va relua treptat furnizarea apei către consumatori", a precizat și purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA, Irina Oprea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5887 secunde