Campania Ministerului Sănătății continuă

34 de constănțeni au primit medicamente antifumat gratuite

744

Articole de la același autor

Campania antifumat finanțată de Ministerul Sănătății continuă la Constanța. Prima etapă a programului pilot se apropie de final. 34 de constănțeni au beneficiat până în prezent de medicamente antifumat gratuite.

Ca să te lași de fumat, trebuie în primul rând să vrei! Este prima recomandare în terapia antifumat. Persoanele care vor să se lase de fumat primesc medicamente și consiliere - totul gratuit. În prezent, medicii constănțeni așteaptă medicamentele pentru încă zece pacienți care s-au înscris în program.
Constănțenii sunt foarte interesați de acest program. Dr. Vera – Enikö Pall, coordonatorul campaniei la nivel de județ, ne-a declarat că pe lista de așteptare se mai află încă 70 de persoane.
Terapia antifumat are mai multe etape. În prima fază, pacientului i se face un test pentru a verifica gradul de dependență. În cazul în care nu este dependent de nicotină, el va primi doar consiliere psihologică. În caz contrar, i se va administra un tratament. Medicamentele îl ajută să treacă peste perioada de sevraj.
Terapia se bazează pe administrarea medicamentelor "Ziban" și "Champix". Mulți dintre pacienții care au urmat terapia până în prezent au reușit să se lase de fumat. Unii au renunțat și nu au mai revenit pentru consultații, după cum a precizat dr. Pall.
Pacienții incluși în program primesc câte o cutie cu medicamente la fiecare două săptămâni. După această perioadă, pacientul se prezintă din nou la control și primește alte doze, pentru continuarea tratamentului. Totodată, i se face o testare care arată dacă pacientul a renunțat, într-adevăr, la fumat. În cazul în care se constată contrariul, este întreruptă administrarea tratamentului.
Terapia durează două - trei luni, în funcție de tipul de medicament folosit. Medicii spun că tratamentul trebuie respectat potrivit duratei indicate, pentru a exista certitudinea că efectele sunt pe termen lung.
Persoanele interesate se pot înscrie în program telefonând la unul dintre numerele: 0241/696.889 sau 0241/546.177.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0453 secunde