4,7 milioane de pensii vor fi recalculate odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a pensiilor

405
4,7 milioane de pensii vor fi recalculate odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a pensiilor - bucura-1700575868.jpg

Articole de la același autor

Sunt vești importante pentru seniorii României! Potrivit deciziei luate luni de Camera Deputaților prin adoptarea noii legi a pensiilor, 4,7 milioane de pensii vor fi recalculate.


În plenul de luni al Camerei Deputaților, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a făcut o serie de declarații referitoare la decizie. Noua lege conține două elemente esențiale, așa cum relevă Ministrul Muncii. Și anume, munca și contributivitatea, potrivit cancan.ro


„Astăzi, împreună avem în atenţie un proiect extrem de important în România, un proiect care îşi dorește să aducă echitate românilor, să aducă pensii care reprezintă o formă de respect, atât pentru românii care au muncit, dar şi pentru românii care muncesc.
Noua lege are două elemente importante – contributivitatea şi munca. Aceştia sunt cei doi piloni pe care se bazează reforma pe care o facem, astfel încât la muncă egală să avem venituri egale ale pensiilor”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu.


Pensiile seniorilor se vor majora începând cu anul 2024. Începând cu data de 1 ianuarie 2024, punctul de pensie se va majora cu 13,8 procente. Mai precis, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei. De altfel, începând cu data de 1 septembrie 2024, după recalcularea pensiilor după formula propusă, acestea se vor majora.
Pentru a ieși la pensie, o persoană trebuie să fi contribuit minimum 15 ani, fără luarea în calcul a perioadelor necontributive asimilate. Acestea sunt reprezentate de șomaj, concediul medical, stagiul militar, studiile universitare, detenția politică sau prizonieratul.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5235 secunde