Concurs 74 de constănțeni au donat sânge de Ziua Mondială a Donatorului

369

Articole de la același autor

Cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, Ministerul Sănătății a inaugurat primele două centre mobile de donare de sânge. Evenimentul a avut loc, ieri, la București, și va fi urmat de punerea în funcțiune a altor trei centre, inclusiv în Constanța.
Autocarele au fost achiziționate anul trecut și sunt destinate donării de sânge în zonele urbane și rurale,  astfel încât cei care doresc să doneze sânge  să  evite deplasarea dificilă și consumatoare de timp la centrele fixe de donare din orașele capitală de județ sau din București.
Scopul proiectului, demarat de Ministerul Sănătății, este acela de a da posibilitatea populației să utilizeze și alte forme de a dona sânge, în afară de centrele fixe, astfel încât să crească numărul de donatori. Utilizarea autocarelor va fi monitorizată cu atenție pentru îmbunătățirea activității în mod continuu și obținerii rezultatului optim de la fiecare centru mobil de recoltare de sânge. Mașinile vor putea fi folosite nu numai în locuri publice, acestea se vor putea deplasa și la instituții, firme etc. pentru a recolta sânge, așa cum se întâmplă și în alte țări europene.
Costul unui autocar a fost de aproxi-mativ 900.000 de lei, incluzând dotarea și amenajarea interioară a acestuia. Fiecare autocar este dotat cu o sală de așteptare unde se completează formularele înaintea consultației  medicale, o sală de consultații dotată cu un mini-labo-rator unde se testează hemoglobina și glicemia, o sală cu două posturi pentru donare și o sală unde cei care au donat pot servi un ceai sau un suc înaintea părăsirii autocarului. În centrele mobile vor lucra și voluntari ai organizației Crucea Roșie. 
În cursul zilei de ieri, la Centrul regional pentru Transfuzii Sanguine Constanța, 74 de persoane au celebrat Ziua Mondială a Donatorului de Sânge donând sânge pentru persoanele bolnave.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9188 secunde