A fost cutremur!

450
A fost cutremur! - cutremur-1517415401.jpg
Cutremur în România, miercuri după amiază, anunță Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).


Seismul a avut 2,8 grade și s-a înregistrat la ora 14:33, în județul Vrancea.

În ultima perioadă, seismologii români au înregistrat mai multe zile la rând cutremure de pământ cu magnitudinea de până la 3 grade pe Richter.

Potrivit șefului Centrului de Seismologie Experimentală al Institutului de Geologie și Seismologie al Academiei de Științe a Moldovei, Ion Ilieș, citat de Sputnik, aceste cutremure din România nu depășesc cadrul normal. Mai mult decât atât, savantul afirmă că în prima lună a anului 2018 activitatea seismică în Vrancea chiar a fost chiar în scădere.

"Ianuarie a fost chiar mai liniștit din punct de vedere seismic decât lunile precedente. În prima lună a acestui an au fost înregistrate opt cutremure cu magnitudinea sub 3 grade. Până acum erau 14 seisme pe lună cu magnitudinea de la 3 la 4 grade. Aceasta înseamnă că regimul seismologic al Vrancei este în limita normalului ", a comunicat seismologul.

Ion Ilieș a adăugat că această serie de cutremure mici nu prevestește un cutremur puternic. De aceea nu trebuie să acordăm prea multă atenție zvonurilor, care nu fac decât să creeze o stare de nervozitate în societate.

"Dacă s-ar produce seisme cu o magnitudine mai mare de 5 grade și acestea s-ar repeta frecvent, atunci am putea vorbi de iminența unui cutremur puternic. Noi însă, de atâția ani, atestăm un regim seismic obișnuit", a conchis specialistul, citat de realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 Ianuarie 2018
Stire din Social : A FOST CUTREMUR LA CONSTANȚA!
Vineri, 26 Ianuarie 2018
Stire din Social : A FOST CUTREMUR!
Vineri, 19 Ianuarie 2018
Stire din Social : Cutremur în județul Vrancea
Pagina a fost generata in 0.5055 secunde