A fost descoperită gena care determină ziua în care murim

653
A fost descoperită gena care determină ziua în care murim - gena-1353314134.jpg
Oamenii de știință din Statele Unite ale Americii au descoperit o variație a genei care afectează ceasul organismului uman atât de intens încât poate determina ora din zi în care există riscul ca un individ să moară.

Cercetătorii speră ca descoperirea să poată fi folosită pentru a determina momentul în care pacienții cu afecțiuni ale inimii sau circulației să-și ia medicamentele pentru a avea eficiență maximă ori când pacienții internați trebuie monitorizați cu atenție.

Echipa americană a identificat gena din greșeală, în timp ce investigau dezvoltarea bolilor Alzheimer și Parkinson. Autorul studiului, dr. Andrew Lim, de la Departamentul de Neurologie al Centrului Medical Beth Israel Deaconess din Boston, Massachusetts, explică: "Ceasul biologic intern regulează multe aspecte ale biologiei și comportamentului uman. De asemenea, influențează momentul petrecerii unor evenimente medicale acute, cum ar fi accidentele vasculare sau infarctele".

La rândul lui, Clifford Saper, șeful secției de Neurologie din același centru medical, precizează: "Așadar, există într-adevăr o genă care precizează ora din zi la care veți muri. Din păcate, nu ne dă și data".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2511 secunde