A fost lansat noul proiect pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat

417
A fost lansat noul proiect pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat - afostlansat-1672947792.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, a anunțat ministrul Cseke Attila. Începând cu data de 3 ianuarie 2023, ora 10:00, solicitanții au la dispoziție o perioadă de 60 de zile pentru a încărca, în platforma digitală investitii.mdlpa.ro, cererea de finanțare, însoțită de raportul sintetic al evaluării seismice și de raportul de audit energetic.

Pentru anul 2023, programul are alocat un buget de 200 de milioane de lei din credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%. Ministerul nu cere cofinanțare nici de la locatari, nici de la autoritățile locale sau centrale.

Programul este unul multianual, de interes și utilitate publică, derulat în conformitate cu prevederile Legii nr. 212/2022. În cadrul lui vor fi incluse atât clădirile de locuințe multietajate, cât și clădirile publice, încadrate în clasa de risc seismic RsI sau RsII. Cererile de finanțare pot fi depuse de autoritățile publice locale și centrale, fiind aplicat criteriul primul venit - primul servit.

În vederea consolidării și reabilitării clădirilor, se pot finanța, de la bugetul de stat, inclusiv cheltuielile legate de asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții, cele legate de elaborarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, verificarea tehnică a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, asistența tehnică din partea proiectantului, cheltuielile pentru realizarea investiției de bază, cele pentru organizarea de șantier, precum și cheltuielile diverse și neprevăzute.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.549 secunde