A început vaccinarea copiilor cu vârste în 5 şi 11 ani. Serul, administrat în toate centrele din judeţul Constanţa

218
A început vaccinarea copiilor cu vârste în 5 şi 11 ani. Serul, administrat în toate centrele din judeţul Constanţa - vaccinarecopii-1643185418.jpg
Administrarea vaccinului împotriva COVID-19 copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani a debutat miercuri, 26 ianuarie, în toate centrele de vaccinare din judeţul Constanţa. Părinţii îi pot programa pe cei mici, pe platforma online, dar imunizarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare direct în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familiei care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Pagina a fost generata in 0.4667 secunde