A încercat să intre ilegal în țară, cu un bebeluș de cinci luni

214
A încercat să intre ilegal în țară, cu un bebeluș  de cinci luni - aincercatsaintreilegalintara-1535992374.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov – județul Constanța au depistat, în apropierea frontierei de stat, doi cetățeni turci (mamă și copil) și un cetățean polonez, care au încercat să intre ilegal în România, din Republica Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

Astfel, în cursul zilei de duminică, 2 septembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov - Garda de Coastă au observat, în apropierea frontierei cu Bulgaria, trei persoane, o femeie cu un copil și un bărbat, care se deplasau spre interiorul țării, pe câmp.

"Deoarece cei în cauză nu își justificau prezența în zonă, lucrătorii noștri i-au condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele depistate sunt o femeie în vârstă de 21 de ani și copilul său de numai cinci luni, ambii cetățeni turci, și un cetățean polonez în vârstă de 30 de ani. Totodată, la cercetări s-a mai stabilit că cetățeanul polonez s-a alăturat mamei și copilului pe teritoriul Bulgariei, în apropierea frontierei, cu scopul de a-i ajuta pe aceștia să treacă ilegal granița pentru a ajunge în Germania, la rude", explică reprezentanții Gărzii de Coastă.

De asemenea, în urma verificărilor a fost identificat, la intrarea în țară, un cetățean turc, în vârstă de 40 de ani, care a declarat că i-a transportat cu mașina pe cei doi cetățeni turci până în apropierea punctului de trecere a frontierei cu România, de unde aceștia și-au continuat călătoria pe jos, împreună cu cetățeanul polonez.

"În cauză, sunt efectuate cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv complicitate la săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățeanul turc. Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cele trei persoane fiind predate autorităților bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale", mai spun cei de la Garda de Coastă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4976 secunde